Duurzaam schone lucht

Een beter milieu voor volgende generaties

Je zou kunnen zeggen, dat filteren van lucht al per definitie duurzaam is. Je zorgt immers voor schone lucht, wat belangrijk is voor mens en dier. Maar ook wij hebben aandacht voor het milieu en de toekomst en doen daarom zoveel mogelijk meer. Zo werken wij zo duurzaam als mogelijk en hebben we ons pand voorzien van zonnepanelen, hebben we overal ledverlichting en zorgen we voor volledig gescheiden afval. Nog belangrijker is, dat we vooral producten leveren die duurzaam zijn. Recyclebare producten of onderdelen, of frames die vele malen meegaan en niet op de afvalberg belanden. Denk bijvoorbeeld aan de filterzakken van Leanfil.

Circulair

Het belangrijkste kenmerk is dat het frame niet met het filterelement als gemengd afval wordt afgevoerd. Het frame, gemaakt van duurzaam aluminium, wordt namelijk volledig hergebruikt en alleen het filterelement wordt vervangen. Daarmee reduceren wij de grote hoeveelheden afval.

Energie besparend

Belangrijk is ook het besef, dat 60% van het energieverbruik in een pand gaat naar de luchtbehandeling. Of het nou gaat om verwarming, koeling of luchtzuivering. Daarom leveren wij filters van glasvezel. Die zijn in gebruik beter en absoluut veilig. Het brand niet en kent geen verlies van deeltjes. Daarentegen vergt het veel minder energie om de lucht toch te zuiveren. Ook dat is duurzaamheid waar wij achter staan.